Reisadvies – Kwaliteitsapotheken Woerden

Reisadvies

Bij ons kunt u terecht voor reisadvies. We kijken naar uw reisbestemming en wijze van reizen in combinatie met de medicatie die u gebruikt. Daarnaast adviseren wij u over noodzakelijke vaccinaties.

Staat u niet ingeschreven in onze apotheek dan worden er kosten in rekening gebracht. Dit bedraagt € 25,- per persoon. Indien er meerdere kinderen zijn wordt er slechts voor één kind kosten berekend.

Klik hier voor een reisadvies per land.

Gaat u op vakantie of op zakenreis naar het buitenland?

Wij kunnen u uitgebreid informeren over de vaccinaties en malariatabletten die u eventueel nodig heeft!

U hoeft alleen een reisanamnese formulier in te vullen en wij regelen voor u de benodigde recepten voor uw vaccinaties en/of malariatabletten bij uw huisarts. Binnen 4 werkdagen kunt u uw medicijnen ophalen samen met een uitgebreid reisadvies. Zorg er wel voor dat u ruim op tijd langskomt, bij voorkeur tenminste 1 maand voor vertrek!

Reisformulier

Het reisformulier is verkrijgbaar in de apotheek maar u kunt hem ook hier downloaden en naar de apotheek mailen.

Geneesmiddelpaspoort

Het is verstandig om een geneesmiddelenpaspoort mee op reis te nemen waarmee u in het binnen- en buitenland kunt laten zien welke medicijnen u gebruikt. Voor het geneesmiddelpaspoort kunt u bij ons terecht. Wij printen het ter plekke uit en nemen het kort met u door om te verifiëren of het klopt.

Persoonlijk advies

U kunt ook bij ons terecht voor meer informatie over uw gezondheid op reis. Kom langs voor een persoonlijk advies! (maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur)

Noodset voor op reis

Ook handig voor op reis is ons kant en klaar noodpakket met verbandartikelen en naaldensetje. Zo heeft u altijd steriele spuiten en naalden bij de hand.

Het noodpakket bevat:

– Een steriele naaldenset bestaande uit

2 naalden 0.4-19 mm, 2 naalden 0.8-50 mm, 2 naalden 0.6-25 mm,

2 injectiespuitjes van 2 ml, 2 alcoholdoekjes, verklaring voor medische doeleinden

– Een doosje Hansaplastpleisters

– Eilandpleister 5 -7 cm

– Eilandpleister 8 -10 cm

– Een clicker met 20 stuks paracetamol 500 mg