Apotheek Pelaene Hof – Kwaliteitsapotheken Woerden

Apotheek Pelaene Hof

Steinhagenseweg 2 L
3446 GP  Woerden
Tel: 0348-480481

Ma t/m vr 8.00 – 18.00 uur
Klik hier voor een routebeschrijving met plattegrond.

In de maanden juli, augustus en september is de apotheek tijdelijk gesloten van 12.00 – 13.30 uur. Wij zijn deze tijden ook telefonisch niet bereikbaar. Op deze manier kunnen we u buiten deze tijden sneller helpen en staat uw medicatie op tijd voor u klaar. Wij hopen op uw begrip. 

In Apotheek Pelaene Hof kunt u terecht voor uw medicijnen en al uw vragen over medicijnen. We geven u ook graag advies bij zelfzorggeneesmiddelen, wij hebben een uitgebreid handverkoopassortiment en artikelen die niet op voorraad zijn kunnen wij zo nodig bestellen. In de apotheek werken 2 apothekers, 7 apothekersassistenten en 1 medewerker. De apotheek wordt geleid door Mieke van Hattum, uw apotheker. Samen zorgen wij ervoor dat u de juiste geneesmiddelen krijgt. Elk recept wordt door ons nauwkeurig gecontroleerd. We controleren of het geneesmiddel samen gebruikt kan worden met de andere medicijnen die u gebruikt. Als het nodig is, overleggen we met uw arts over het recept.

Om deze controle zo goed mogelijk uit te voeren is het belangrijk dat u wijzigingen in uw geneesmiddel gebruik aan ons doorgeeft. Geef ook door als u geneesmiddelen bij een andere apotheek of bij een drogist haalt, of als u ontslagen bent uit het ziekenhuis. Dan kunnen wij ook controleren of deze geneesmiddelen bij de overige medicatie past.

Wanneer u overgevoelig bent voor bepaalde geneesmiddelen is het verstandig om dit aan ons door te geven zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Geef ook aan dat u een kinderwens hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Wij kunnen dan controleren of de geneesmiddelen die u gebruikt niet schadelijk zijn voor uw (ongeboren) kindje.

Apotheek Pelaene Hof beschikt ook over een Servilocker® waarmee u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medicatie kunt ophalen. Lees hier meer over de Servilocker®.